fredag 4 oktober 2013

Mästerverk!

Läste nyligen ut David B:s makalösa epos Epileptikko (eng. Epileptic, fr. L'ascension hu haut mal). Få lika innehållsmässigt drabbande, grafiskt imponerande och konstnärligt inspirerande verk har jag beskådat tidigare, om någon! I varje fall bevisligen ingen som hade gjort ett tillräckligt stort intryck på mig för att jag skulle tillägna det ett helt blogginlägg ...
Denna tegelsten till roman (ursprungligen utgiven i sex delar) är ett sant mästerverk som synnerligen utvidgar gränserna för min förnimmelse av vad som kan uttryckas med serier, och även i viss mån för hur jag själv kan tänka mig att gå tillväga med mitt bildberättande.
Jag menar... hur vackert är inte detta?!?

Det hade varit fullt möjligt för mig att sätta igång och skriva en liten uppsats just nu om bl. a. bokens poetiska men vardagsförankrade anspråk, de symboliskt laddade och grafiskt hisnande bilderna, de rakt igenom klockrena kontrasterna av svart och vitt... Men låt oss nöja med ett högtidligt konstaterande:

David B. är min nya serieguru. Jag har, än en gång, sett ljuset i svärtan! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar