tisdag 1 oktober 2013

Boken & Bokmässan 2013

Då har vi lämnat bakom oss årets största litteraturevenemang i landet  för mig extra stor i år då jag för första gången faktiskt släppte en hel bok i samband med mässan. Ja, nu är Leyla och Cocos, ensammast i världen ute i världen och går att beställa hem exempelvis här!

Kvällen innan mässan firade jag och Vombat förlag releasen på Göteborgs överlägset charmigaste barnbokshandel Bokskåpet. Så här mysigt hade vi det...
Foto: Minna Svensson

Det var på dagen två år tidigare som jag inledde arbetet med Leyla och Cocos, i samband med kursen Bilderböcker för barn på HDK. Vad som började som ett trevande projektarbete har alltså slutligen inkarnerats till en hel bok, stiligt tryckt i en stor upplaga, med hårda pärmar och med innehåll som förhoppningsvis frammanar nya upplevelser och tankar. Det är en bok om utanförskap, om möten, om verklighet och fantasi, saker som har allt med varandra att göra. 
Under gångna dagars kaosartade men nog så givande Bokmässa var mitt bas och tillflykt i år Vombat förlags monter, där jag även avverkade ett par signeringspass. Till höger, förläggaren Tin Eriksson. 
Många fina händelser och möten under mässan förblev tyvärr odokumenterade, men denna fina tillställning lyckades jag som tur är fånga en (något suddig) bild på: Utställningen med Tecknare för Dawit-bilderna, varav jag bidragit med den längst ner till vänster. Mässan valde även att använda min teckning i sin officiella tidning för att göra reklam för utställningen  något jag förstås känner mig djupt hedrad över.
Serieateljén hade vi under mässan en alla tiders fest, där vi även reade ut Optimal Press (R.I.P.) restlager. Uppslutningen var minst sagt imponerande, mer är hälften av böckerna blev sålda!
En och annan bok fick jag inte helt oväntat med mig också, både till mig själv och dottern. Här några exempel:
Farväl Bokmässan, heja vardagen och färska inspirationen! Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar