fredag 13 september 2013

Helsinki revisited

Förra helgen tillbringade jag på den skönaste av evenemangen, i den ljuvaste av mina forna hemstäder - Helsingin sarjakuvafestivaalit! Förra året besökte jag festivalen för första gången, i samband med mitt finska albumsläpp, och redan nu kändes det faktiskt lite som att återvända hem till någon slags familj. Inte illa, väl?
Jag besökte festivalen i första hand som representat för C'est Bon Kultur, och hade därmed begränsat med tid att ta för mig av det ovanligt saftiga programmet. Bland de mer prominenta festivalgästerna fanns bland annat Ulli Lust, David B. och Lilli Carré, alla mycket stora och djupt inspirerande serieskapare i mina ögon, och vars intervjuer jag tack och lov hann lyssna åtminstone stundvis på.

En och annan fin utställning ägde också rum under helgen, däribland den internordiska barnserieutställningen Dreambuddies (nedan) som jag medverkar i. I våras fanns den i Köpenhamn och i oktober kommer den till Malmö. Fina grejer!
En och annan fantastisk bok fick jag, som synes nedan, också med mig. Av dess har jag hittills läst Saniainen kukkii juhannuksena (Ormbunken blommar på midsommaren) av Reetta Niemensvu samt Hilda And The Midnight Giant (högläst till dottern) av Luke Pearson. Mästerverk! Och ja, allt tyder på att jag inte kommer att ha några tråkiga stunder några veckor framåt heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar