torsdag 25 juli 2013

Den nya boken!


Ja kära läsare, så här var det: Min första bilderbok är i detta nu äntligen, äntligen färdigillustrerad!

Leyla och Cocos, ensammast i världen (som titeln till sist blev) kommer ut, i allra bästa fall till en bokaffär nära dig, under hösten på Vombat Förlag. Boken är en både vardagsrealistisk och inte minst surrealistisk betraktelse på utanförskap och längtan efter vänskap. Huvudpersonerna Leyla och hennes osynliga kompis Cocos hamnar på en osannolik liten äventyr i förortshuset Högen, där en del märkliga möten uppstår ...

Jag har jobbat med boken i en del små etapper sedan hösten 2011, allt författande och skissande gjordes redan innan jag ens börjat jobba med min seriedebut förra året. Sannolikt hade jag gjort en del saker annorlunda om jag påbörjat arbetet mer nyligen, men boken ligger mig varm om hjärtat, och det är verkligen glädjande att den nu får kliva ut ur ateljégarderoben och nå ut till de den är avsedd för. Jag hoppas och tror att jag med den kunnat förmedla något som tidigare inte kommunicerats alltför mycket inom barnlitteratur.

Det får dock ni och era eventuella barn eventuellt avgöra om två månader!

Lite smakprov ska det bjudas på så länge, håll till godo :)

3 kommentarer:

  1. Ser ut att vara typ den snällaste boken jag sett. En sån som en vill hålla i handen när en går över gatan, och som kan trösta en om en har mardrömmar.

    SvaraRadera
  2. Ah, den är till största del mycket, mycket snäll :) Och jag hoppas verkligen att den kan snarare trösta än framkalla mardrömmar. För lite läskigt blir det också...

    SvaraRadera
  3. Oh, så fint Henry. Det skall verkligen bli fint att läsa boken. Hoppas vi ses snart. Kram !!

    SvaraRadera