fredag 31 maj 2013

Nostalgi-zineVid återblick på mina tidiga serier från åren 2008-2011 - från tiden innan det som nu kan anses vara min stil fullt mognat fram - ser jag en bråkig samling bilder och berättelser, ömsom trevande, ömsom förvånansvärt självsäkra. Det skiftas vilt från personligt till politiskt, från banalt till poetiskt … I början fanns över lag väldigt lite reflektion över vart jag var på väg eller vad jag ville åstadkomma med det hela. Det viktiga var att få ut saker, att utforska - utan hämningar.

Allt detta var egentligen inte särskilt länge sen. Men resan har varit intensiv, och jag känner redan nu att jag kan se tillbaka på mina tidiga alster med en hel del distans, ibland till och med en påtaglig känsla av nostalgi ... Därmed kändes det nu alldeles rimligt att för första gången sätta ihop några av mina tidigare serier och bilder till en större helhet, till ett slags bokslut på en på många sätt avslutad fas.

En del av materialet har publicerats tidigare i diverse fansin, inte minst Karmosin. Andra serier har medverkat i tidskrifter som Rocky Magasin, Sydsvenskan, Lundagård, ETC och Fria Tidningen, eller antologier som Alt Com: Sex & War och Serier mot rasism. Sedan har vi ett och annat alster som jag nog aldrig skulle publicera annat än i retrospektivt sammanhang ...

Idag väljer jag att teckna både innehållsmässigt och estetiskt rätt så annorlunda saker än förr. Men det förflutna är knappast något att skämmas för, så låt oss bejaka det i stället!

Här kommer solen.
Och jag säger:
Det är helt ok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar