fredag 31 maj 2013

Examinerad!


Så var dagen slutligen inne! Idag blev jag och mina fina, synnerligen begåvade klasskamrater Simone Büchert, Ellen Ekman,Thomas Hjorthaab, Karin Nyberg, Jens Rasmussen, Ida Rosenkrans Birkedahl, Karoline Stjernfelt och Emre Özdamarlar, utexaminerade från Serieskolan efter två fantastiska år. HURRA för det!

Examination bestod av en 5 minuter lång presentation på det man åstadkommit under året (en tidsgräns som jag givetvis lyckades överskrida med råge), frågor från våra respektive opponenter, den trevlige examinatorn Micke Sol samt publiken. En på alla sätt och vis njutbar upplevelse, och möjligen det närmaste man som serieskapare kommer till att hålla en konsert inför en hängiven publik - något jag onekligen saknat sen mina musikerdagar. För att knyta ihop säcken rejält valde jag att avsluta med en uppläsning av något jag skrivit i mitt finskahäfte 1990, tio år ung: (översättning nedan)Drömyrke
Jag skulle vilja bli serietecknare. Välavlönat hemarbete, som inte är för tungt. Det krävs en ritförmåga. Erfarenhet har jag redan.

Det ska nog tilläggas att jag närde serietecknardrömmar inte bara tio år gammal, utan i stort sett under hela min barndom. Det känns idag mer än någonsin att mitt barnajag till slut fick rätt - att den långvariga drömmen sannerligen var värd att nära, även tjugo år senare i livet. Hisnande är ordet!

Än är det dock några dagar med Serieskola kvar, och fram till imorgon hänger vår slututställning kvar på Mazettihuset. Mitt bidrag till utställning ser ut som så här:

1 kommentar: