måndag 25 mars 2013

Singularity


Jag har nyss färdigställt min nya serie "Transcendent men", som kommer att medverka i nästa volym av C'est Bon Anthology. Temat den här gången är Singularity - ett begrepp som jag inte var jättebekant med sen tidigare, men som hade många spännande ingångar att bjuda på när jag väl satte mig in. 

Namnet Raymond Kurzweil var svår att undkomma i sammanhanget, då han är en av de mest kända namn inom s.k. Singularity-rörelsen. Han är även en högst framgångsrik uppfinnare och en onekligen intellektuell författare och föreläsare. Hans stora framtidsvision är att världen är 2045 kommer att ändras drastiskt, då den teknologiska utvecklingen når en punkt där datorers kapacitet och intelligens börjar motsvara människors, vilket skulle minst sagt revolutionera vetenskapen och livet på Jorden. Kurtzweil menar att människan från och med då kommer att kunna leva evigt om hon väljer det, alla sjukdomar kommer att vara botliga genom att plugga in sig i en dator. Själv kämpar han trots sin redan ganska höga ålder för att hålla sig vid liv fram till dess, så att han aldrig ska behöva dö och så att han dessutom ska kunna återuppliva sin döde far.

Dessa tankar var i all sin osannolika radikalitet så intressanta att jag i min serie lät herr Kurzweil ha ett litet samtal med självaste Liemannen, som dyker upp för att läxa upp honom lite... Detta lär vara min mest dialogbaserade och estetiskt avskalade serie hittills, kanske något av ett stilbrott. Men lik förbannat angeläget.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar