måndag 11 februari 2013

#200


Då har vi, efter tre och ett ett halvt års bloggande, tydligen kommit fram till det 200:e inlägget! Mycket vatten har onekligen runnit under en och annan bro sedan jag som alldeles färsk och trevande serietecknarnovis i 2009 började publicera mina alster här...

Detta inlägget känns dock rätt högtidligt i flera bemärkelser. Vad jag vill berätta i det är nämligen att jag nyligen blivit medlem i den anrika Malmöbaserade föreningen C'est Bon Kultur!

De senaste åren har jag känt en stark uppskattning för dess verksamhet, i synnerhet utgivningen av C'est Bon Anthology, där jag för första gången medverkade 2011. Föreningens vision är, enligt egen utsago, att "skjuta fram gränserna för vad som kan åstadkommas inom serier, att utvidga perspektiven på vad seriemediet är och kan vara, såväl i förhållande till sig själv som till andra konstformer". Detta är en vision som jag helt klart befinner mig i resonans med. Det känns som att jag hittat hem på ytterligare ett plan inom seriesverige, och det bådar gott.

Glädjande nog har nu också senaste volymen av C'est Bon Anthology precis sett dagens ljus, som synes ovan. "Colorama" heter den, ett dubbelnummer som för första gången i antologins över 10-åriga histora är tryckt helt i fyrfärg. En unik och på flera plan vacker sammanställning av seriekonst som jag är oförskämt stolt över att medverka i!

Nedan en sida ur min serie The Encounter (egentligen ett utdrag ur "På tal om skönhet" som publicerats i mitt finska album):

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar