tisdag 13 november 2012

AltCom och Jordens undergång


Har, i likhet med rätt många andra inom Seriesverige, tillbringat helgen på AltCom-festivalen i Malmö. Tyvärr missade jag en hel del av det högintressanta och -relevanta festivalprogrammet, där temat var "No borders" och fokuset log på flyktingfrågor och solidaritet bortom de politiskt konstruerade gränserna.  Hade inte heller hunnit bidra till den eminenta AltCom-antologin med samma tema - så på många sätt kände jag mig inte lika delaktig som hade varit önskvärt. Det jag däremot hade gott om tid med var att stå och sälja de böcker och trycksaker jag medverkar i, den här gången med ett alldeles eget bord. Fick högst värdefull hjälp och, som alltid, upplyftande sällskap av min närmsta vapendragare sedan ett par år, Sofia Lindh. Tack för det syster!

Lagom till AltCom lyckades jag färdigställa mitt nya engelskspråkiga zine, "The end of the world as we know it?". I den har jag samlat ett drygt dussintals personers illustrerade repliker apropå 2012, och allt vad undergångstankar relaterat till slutet av detta året heter. Givetvis finns det hur mycket som helst att säga och diskutera kring detta inte direkt ointressanta tema, och mitt fanzine skrapar väl knappt på ytan på de olika tankegångarna och synsätten på mänskilighetens öde. Men det är högst intressant, bitvis riktigt upplyftande, sällan ångestframkallande, läsning. Rekommenderas utan minsta hämning till alla läskunninga!

Zinet går att beställa från mig för 40kr+porto, skriv till info@henrigylander.com.
Och nedan - några smakprov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar