fredag 14 september 2012

Helsingfors Seriefestival -12


 Med det rykande färska debutalbumet+vykort i handen och sol i hjärtat!

Panelsamtal kring självbiografiska serier, med ett gäng insiktsfulla damer.
Min albumpresentation på festivalens huvudscen livetecknades av Miia Vistilä.

Senaste helgen tillbringade jag i sjunde himlen, i allmänhet mer känd som Helsingfors Seriefestival - Nordeuropas första av sitt slag och det första av sitt slag för min del, trots att det handlade om min forna hemstad. I år hade jag dock en synnerligen bra anledning att åka: släppet av mitt första längre seriealbum Unia ja toiveita, av det anrika finska förlaget Suuri Kurpitsa.

Utöver ett antal signeringstider medverkade jag på festivalen även inom två programpunkter - ett panelsamtal med temat "Självtecknat liv" samt en intervju om mitt album och Serieskolan i Malmö. Mottagandet av det finska seriefolket var både varm och generös, och en av stora behållningar med det hela var att få möta en och annan stor inspirationskälla, däribland Katja Tukiainen, Matti Hagelberg, Tiitu Takalo och Pauli Kallio (som numera även är min förläggare).

Att etablera sig i Finland för i övrigt med sig en hel del känslor och funderingar - bland annat om jag borde ändra språket på denna blogg till mer internationellt gångbart. Men... det får nog vänta ett litet tag till. I dagsläget nöjer jag mig med en stor KIITOS till Helsingfors där jag nu återigen har ett hem - om än bara en helg om året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar