onsdag 22 augusti 2012

Drömmar och förhoppningar


Så, vad har lilla jag sysslat med en sommar som denna? Grillat marshmellows? Mediterat? Frodats naken i solen? Hängt på festivaler med och utan dotter? Tågluffat runt i Östeuropa? Det skulle man kunna tro... och tänk, bland annat precis det har jag också gjort!  (Det sistnämda i och för sig bara i drömvärlden, nästa sommar får det lov att bli av även i verkligheten.) Men en väldigt, väldigt stor del av sommaren min har faktiskt bestått av motsatsen till slappt semestrande - nämligen, högintensivt arbete med en ny 20-sidors serienovell i fyrfärg.

Sent på våren gjorde jag en deal med det anrika finska serieförlaget Suuri Kurpitsa (Stora Pumpan) om att släppa ett album i Finland till hösten. Albumet skulle till hälften bestå av novellen En helt ny människa - som jag ju smidigt nog själv kunde översätta till finska - och till hälften av en andra serie med ungefär samma tema. Resultatet av detta blev, efter väldigt lite förberedelsetid och oerhört många nervösa timmar vid ritbordet, novellen Kauneudesta puheen ollen (På tal om skönhet). En sann liten historia om uppvaknandet av den första stora kärleken, om längtan, om drömmar och förhoppningar - ett ordpar som även fick bli namnet på mitt debutalbum.

Albumet ifråga får ni en förhandstitt på ovan, releasedatum är 7.9, i samband med Helsingfors Seriefestival. Nu är ju det hela på finska, och antagligen inget som de flesta av er som läser (och framför allt förstår) detta blogg kommer att lägga varken era slantar eller vantar på. Men nu vet ni vad som gäller i varje fall! "På tal om skönhet" i svensk översättning kommer nog bli tillgänglig även den inom en öveskådlig framtid. Fram till dess, några smakprov på finska nedan - håll till godo!
1 kommentar:

  1. Ser superfint ut! Säg till när den kommer på svenska så ska jag slå till genast!

    SvaraRadera