torsdag 22 mars 2012

Caremautställningen öppnar


Nu på söndag slår Virserums konsthall upp portarna för utställningen Carema, min vän?, vars byggande och samordnande jag haft en hel del att göra med. Utställningen varar från 25 mars till 19 augusti och vandrar sedan vidare i landet. Det hela går ut på att genom serier och satirteckningar invända mot vinstintresse inom vården, riskkapitalism, den cyniska ideologin som ligger bakom, och de människovidriga bristerna inom vård och omsorg som har blivit resultatet. Utställningen, som blev färdigbyggd så nyss som idag, innehåller ett hundratal bilder/seriesidor med från 17 olika tecknare - närmare bestämt:

Max Gustafson, Helena Jäderberg, Siri Frances, Ellen Ekman, Martin Eriksson, Nickan Jonasson, Natalia Batista, Malin Biller, Jan Kusfält, Henri Gylander, Mattias Elftorp, Saskia Gullstrand, Nicolas Krizan, Sofia Lindh, Vendela Strömbäck, Miriam Löwenstein, Henrik Lange och Robert Nyberg.

Det är rakt igenom vasst, bitvis vackert, och till största del fruktansvärt roligt (det vill säga, fruktansvärt men roligt). Kortfattat kan jag säga att jag är ända in i hjärtat nöjd och stålt över resultatet av detta från början osannolika, men nu spektakulära projekt!

Mer om utställningen finns att läsa på Virserums konsthalls sida: www.virserumskonsthall.com

Medieintresset för Carema, min vän? har ökat rejält de senaste dagarna. Igår blev jag intervjuad i det inte helt okända radioprogrammet Karlavagnen på P4, intervjun finns att lyssna på här!


Även SVT fanns på plats idag, tillsammans med Carems distriktschef (!) för att ta del av det hela. Se det högst sevärda och underhållande inslaget här.

Och sist, men knappast minst... Här är mitt seriebidrag till utställningen:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar