lördag 4 februari 2012

Angoulême, je t'aime


Nyligen har jag upplevt tio dagars livsbejakande luff, bestående av en ihärdig ström av inspiration, arbetsro och -fokus som funnits på långa tågsträckor samt kaféer i Paris och Amsterdam, en ständigt närvarande känsla av att befinna sig på livets pulsåder, berikande möten med andra och mig själv, och en klimax på allt detta på världens vackraste seriefestival i Angoulême!

Ja, det finnes mycket som skulle kunna sägas om allt detta, och inte minst visas... På gott och ont fungerade inte min kamera under resan, så de flesta visuella minnen får jag bära inom mitt mindre pålitliga huvud. Det positiva var att just detta gav mig extra inspiration att inleda både en teckningsbok, där jag samlar bilder från människor (inte minst serietecknande sådana) som jag möter, samt en - hör och häpna - seriedagbok! Ja, det där var på tiden, om ni frågar mig. Från det förstnämnda har ni ett utdrag ovan, dvs Angoulême-katten i Fabian Göransons väldigt fria tolkning; det sistnämnda har ni ett utdrag från nedan.

1 kommentar: