fredag 13 januari 2012

Bilderbok tar form (och en lång semester)Illustrationer ur Leyla, Cocos och det höga huset.

Den eminenta HDK-kursen Bilderböcker för barn avslutades idag med en rad högst imponerande redovisningar. En utställning på våra illustrationer är på gång inom kort på Göteborgs stadsbibiotek, närmare bestämt 8-19 februari. Missa ogärna detta! Det är nämligen ett gäng fantastiskt duktiga och innovativa bildskapare jag haft äran att gå kursen ifråga tillsammans med.

Medan drivkraften att jobba vidare med boken nu är som allra högst, är det paradoxalt nog dags att lägga Leyla och Cocos på hyllan några månader och inleda ett intensivt arbete med min högst angelägna serienovelette En helt ny människa, med inplanerad utgivning på Kolik förlag i slutet av april. Först hoppar jag dock på ett tåg ut till Europa, där en hel del luff, äventyr och rensande av sinnet kommer att försiggå. Samt en viss festival i Angoulême...

5 kommentarer:

 1. Sicket toktempo du håller med allting! Jag blir glad av att du spottar ur dig så feta saker, men jag hoppas att inte alla härliga projekt korkar ihop sig. Jag har själv precis fått inse att jag måste tagga ner på några skojiga saker som jag velat göra under våren, till förmån för att ge mer tid till min novelett.

  Hursomhelst, jag ser mycket fram emot att bläddra i dom färdiga alstren. Ha det fint på luffen och festivalen!

  SvaraRadera
 2. Nä, jag fokuserar ju ändå på en grej i taget, så det är ingen större risk att det kör ihop sig. Intensivt blir det dock...

  SvaraRadera
 3. Detta är lätt det första inlägget med 100 sidvyer inom två första dagarna! Det ska jag fira med att rita och lägga ut en alldeles ny serie.

  SvaraRadera
 4. Jag fick gåshud av att titta på de här bilderna! Inte konstigt att du fick 100 sidvyer på två dagar... MAKALÖST.

  SvaraRadera
 5. Tack, från botten av det pirriga hjärtat.

  SvaraRadera