tisdag 27 december 2011

Det nya året

Skrämmande men sant... Imorgon når jag den mogna åldern 32, medan den moderna tideräkningen bara några dagar senare fyller 2012.

Blir det sista året för den gamla, slitna världsordningen? Kommer naturen (med all rätt) ryta ifrån med all sin kraft? Kommer vi att ha en annan syn på vårt mänskliga natur om ett år? Det, liksom många andra saker, återstår att se. Men det finns väl ingen tänkande människa som inte längre tycker att en viss undergång inte vore på sin plats!

2 kommentarer:

  1. Nejmen! Grattis i efterskott!

    Jag håller med om att det är dags för något nytt. Men jag antar att ingenting märkbart kommer att ske den 21 december 2012 när mayakalendern tickar ut. Förhoppningsvis blir alla som hoppas på förändring besvikna... och tar saken i egna händer. Så får vi kanske förändring som en självuppfyllande profetia.

    Läcker färgläggning, förresten!

    SvaraRadera
  2. Jag tror det finns ett och annat fullt rationellt skäl att tro på dramatsika saker i det här sammanhanget, vilket parafrasen i serien syftar på. Det där exakta datumet vet jag inte om jag bryr mig inte så mycket om... jag räknar med att fira, eller sörja, min nästa födelsedag i ganska vanlig ordning en vecka senare. Hur som är det de facto stora ting på gång redan, och jag är glad att jag lever just nu för att få uppleva det!

    SvaraRadera