lördag 18 juni 2011

Slutspurten

Oj, oj, OJ vad mycket jag har varit med om på sistone, som jag inte haft (=tagit mig) tid att blogga om! Bland annat har jag besökt Storbritanniens första internationella alternativseriefestival med Sofia Lindh, ställt ut i London, styrt upp releasefest för Serier mot rasism, haft slututställning med Serieskolan, slutat Serieskolan, flyttat från Malmö och åkt cykel med min dotter (vilket ju lätt får de flesta andra aktiviteter i livet att blekna).

För att göra det hela någorlunda överskådligt följer härmed ett litet sammanfattande fotoreportage om de senaste makalösa veckorna.


Det busglada radarparet på International Alternative Press Festival, dit vi sponsrades som internationella gäster. Mässan kryllade av såväl estetiska som politiska fanzines, som höll en rakt igenom hög standard. Läs allt om detta spektakel i serieform på kommande Bild & Bubbla!

Den karismatiske Jimi Gherkin, som gjorde det hela möjligt (genom ett års intensivt arbete), och som bjöd oss på husrum i sin ungkarlslya i fyra nätter, som den tvättäkta brittiske gentleman han är.

Även Sveriges under våren mest uppmärksammade serietecknare Mattias Elftorp höll oss fint sällskap genom mässan.

Efter mässan var vi fortsatt Londonaktuella med utställning, där ett antal personer från Serieskolan i Malmö medverkade.

Alster av bland annat undertecknad, Anna Åhlen och Hanna Stenman.

Fint seriefolk från bland annat England, Slovenien, Japan, Sverige och Finland.

Väl hemma väntade nästa utställning, som inte var alls tokig den heller!

Serier för alla smaker avnjuts.

En bok som Serier mot rasism förtjänade enligt oss upphovspersonerna inget mindre än en maxad releasefest. Vi gjorde vårt bästa med att åstadkomma det, och lyckades nog på många sätt - även om den förväntade publiksuccén uteblev. Vi hyrde klubben Bodoni mitt i Möllan och bjöd dit en hel rad med grymma artister, som ställde upp generöst och helhjärtat.

För den fantastiska livemusiken stod Mango Bi Family (0van) från Malmö och Slag från hjärtat från Stockholm...

...och för det minst lika fantastiska livetecknandet stod Ilan Katin och Tinet Elmgren från Berlin.

Till slut var det bara en sista högtid kvar innan sommaren: Avslutningen på Serieskolan. Denna något hjärtslitande tillställning lyftes till oanade höjder av Giddyup GoGo Gun Gals' oförglömliga uppträdande!

Sedan var det bara att säga puss och hej till alla kära vänner/klasskamrater/kollegor (både med och utan skägg). Ovan två personer jag kommer lätt att sakna: Lasse Mulvad och Patrik Lindberg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar