torsdag 23 juni 2011

Serier mot rasism och den starka medvinden

Det har hänt en hel del glädjande saker för Serier mot rasism på sistone. Boken har fått avsevärt ekonomiskt stöd från statens Kulturråd, gott om beställningar (däribland från en gymnasieskola som ville skänka boken som en avgångspresent till alla vårens studenter), en värdig releasefest, en andra upplaga - och inte minst, en del ytterst positiv medial uppmärksamhet. Både Efter Arbetet och Malmö Fria valde nyligen att tillägna projektet två helsidor, respektive bestående av klockrena artiklar samt väl valda utdrag. En sida ur min "Vem är rädd för turken?" fick till och med pryda första sidan på Malmö Fria - en onekligen sällan skådad ära för en serie!

I och med att vi nu, trots oväntat saftiga utgifter, är tack vare kulturstödet på plussidan ekonomiskt, börjar snart även insättningarna till Ingen människa är illegal att ske månadsvis. Något som är klart glädjande är att även en av medverkande tecknarna, Daniel Lennéer, har valt att skänka vinsten från sina gratisböcker till det livsviktiga Nätverket. Exemplariskt!

I sommar kommer man att finna oss och boken, eller åtminstone ett par av oss, på Urkult - landets kärleksfullaste festival, sägs det. Till hösten finns planer på en vandringsutställning och eventuellt att - håll i hatten och ta i trä samtidigt nu - påbörja arbetet på bok nummer två!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar