onsdag 8 juni 2011

Första barnserien/sista serieskoleserien!Första sidan ur historian jag har höllt på och tecknat för den eminenta barnserietidningen Tivoli med vänner - som enligt senaste nyheterna har dessvärre precis tvingats lägga ner. Detta tycker jag är en ofattbar förlust för Sveriges barn och barn(sinnade)serietecknare!

Vad som svider ännu mer är kanske att det även en vinst för Egmont, som nu har i princip total monopol över utgivningen av barnserietidningar. Vad som gör saken extra knepigt är att med den perversa Bamse-asyltidningen i färskt minne är inget annat än livslång bojkott på Egmont tänkbart för min del. Frågan är - vad finns det då kvar för min Marit att prenumerera på? Finns det någon vettig barntidning kvar i Finland åtminstone??

Just nu är vi spännande nog ett gäng Kvarnbytecknare som har tagit oss an projektet att sätta ihop en bok med högkvalitativa barnserier till hösten, med kikaren riktad mot festivalen I seriernas värld i Malmö i oktober. Vill du vara med - hör ytterst gärna av dig! Nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar