måndag 2 maj 2011

Release på Small Press Expo #3Och nu. Har jag det innerliga nöjet och den gränslösa glädjen att en gång för alla tala om att den nu är hos oss - Boken!

Efter åtta månaders utmanande men inspirerat, och inte minst motiverat, arbete har hjärteprojektet till mig, Emelie Stigwan, Robert Pettersson och Sofia Lindh, fullbordats och fått sig en fantastisk fysisk gestalt. Vi är givetvis skyldiga ett tack stort som solsystemet till alla er som trott på projektet, som skickat bidrag, som gett oss både mer och mindre goda råd, som peppat oss, som på alla tänkbara och otänkbara sätt engagerat sig! Serier mot rasism är frukten av alla våras omfattande kollektiva engagemang och vi har starka skäl till att vara stålta.

Bild av Sofia Lindh

En liten smyglansering av boken sker på Amalthea Bokcafé i Malmö så snart som imorgon, den 4 maj. Detta blir även ett "genrep" för oss inför vårt betydligt mer storskaliga uppträdande på SPX i helgen. Jag ser nu med en tilltagande blandning av skräck och förtjusning, rampfeber och intensiv längtan, fram emot att se hurdan Seriesveriges mottagande av boken blir! Inte att tala om övriga landets så klart. För några timmar sen blev jag kontaktad av SVT:s Kulturnyheter som var högst intresserade...

Första försäljningseventet, Jesusparken i Malmö 1:a maj.

Boken finns inom mycket kort att köpa i bok- och serieäffärer Svea Rike runt, och redan nu i en och annan webbutik, till exempel på Bokus eller Bokextra. Den kan även beställas direkt från oss på seriermotrasism@gmail.com. Priset är 100kr (+porto), varav hela vinsten, dvs. 80kr går raka vägen till Ingen människa är illegal.

Missa inte vår fantastiska releasefest på Bodoni i Mamö den 3:e juni!

Senaste uppdateringarna kommer även i fortsättningen gå att läsa på vår blogg.

Och så här lyder baksidestexten:

Hur ser den moderna rasisten ut? Vad innebär islamofobi? Hur rättvis är Sveriges migrationspolitik? Hur ska man handskas med främlingsfientliga uttalanden i vardagen? Vad innebär det egentligen att vara svensk? Och inte minst... Är du också med i kampen?

Dessa angelägna frågor ställs, tillsammans med många fler, i den här antologin. Serier mot rasism är ett kollektivt yttrande från ett trettiotal svenska serietecknare mot främlingshatets allt mer påtagliga frammarsch i vårt samhälle. Med både humor och allvar angrips temat som angår oss alla – som vi var och en kan antingen höja rösten mot eller tyst låta gro vidare.

Vinsten från försäljningen av denna bok går oavkortat till nätverket Ingen människa är illegal, som arbetar för papperslösa flyktingar.

Medverkande i antologin: Bo Ashi, Catarina Batista, Malin Biller, Fanny M. Bystedt, Amanda Casanellas, Tony & Maria Cronstam, Johnie Ekman, Mattias Elftorp, Tinet Elmgren, Lisa Ewald, Maja Falke, Martin Flink, Stef Gaines, Sara Granér, Max Gustafson, Henri Gylander, Johan Jergner-Ekervik, Gunnar Krantz, Anton Krüll, Robin Larsson, Daniel Lenneér, David Liljemark, Joakim Lindengren, Sofia Lindh, Pontus Lundkvist, Maja Lüning, Lasse Mulvad, Karin Nyberg, Robert Pettersson, Joakim Pirinen, Elise Rosberg, Sylvain Runberg & Emre Ozdamarlar, Hanna Stenman, Emelie Stigwan, Tiitu Takalo, Terrie Warren, och Maria Wigelius.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar