måndag 2 maj 2011

Release på Small Press Expo #2

Ett hejdundrande tjusigt omslag av Minna Svensson.


Första sidan ur "I trädgården"


En illustration på Sielulintu - Själens Fågel.

Med ett pirrigt hjärta kan jag nu låta meddela att även ett nytt nummer av tidningen Karmosin har nu sett dagens ljus, och kommer finnas tillgängligt från och med helgens Seriefestival.

Temat denna gången är Döden - onekligen det mest angelägna och kreativitetsframkallande temat jag haft att utgå från hittills! Dessvärre har jag haft lite för många järn i serie-elden de senaste månaderna, vilket har slutat med en och annan oförverkligad dödsbetraktelse. Det jag väl har gjort och bidragit till Karmosin med är jag dock ohämmat nöjd med: En fyrasidorsserie i trädgårdsmiljö. Trollsländor, sjungande växter och en och annan metafysisk frågeställning är några av många små men stora saker som denna berättelse har att bjuda på. I grunden är serien inspirerad av Pekka Strengs låt vid samma namn (fast på finska) - I trädgården. Och där pratar vi en av världens mest fantastiska artister och låtar, punkt!


Vad kan jag då säga om serien som inte den kan förmedla själv? Det jag vill säga mest är nog att jag känner som om jag i den har hittat... hem. Frågan är förstås om en kan säga så utan att göra, eller på något vis lova, bort sig..? Det jag kan dock säga med all säkerhet är att det har uppstått en extra stor tillfredställelse och ett betydligt friare flöde än vanligt att jobba på det sättet som jag gjort med I trädgården.

En tidigare serie jag gjort som också bygger på Pekka Strengs magiska låttexter och som även den handlar om döden - i dess vackraste gestalt - är denna.

Andra serie/konstmakare som bidragit till detta högst estetiska Karmosinnummer är Sara Hausenkamp, Minna Svensson, Lisa Ewald, Falsk, Hanna Stenman, Lottie, Patrik Lindberg, Anna-Ida Pezzot, Sofia Lindh, Siri Frances och Hedvig Wisselgren. Tidningen har 64 sidor, varav nästan hälften denna gången i färg. Den finns att köpa för 50 kr både från mig och via adressen info@karmosin.com.

2 kommentarer:

  1. "I trädgården" ser verigen underskön ut! Du förser mig med ett nummer?

    SvaraRadera
  2. Självklart ska du få ett tjusigt ex från ditt tjusiga ex... Tror att du kommer uppskatta även resten av serien.

    SvaraRadera