fredag 17 september 2010

Om Göteborgsk vapenexportDet tog sin lilla tid, men nu finns min och Minna Svenssons serie, baserat på manus av några fantastiska människor från Ofogs Göteborgsgrupp, ute att beskåda även i webbformat. Ursprungsspråket i berättelsen var svenska och originaltiteln Träffsäkert, men för att fler ska kunna ta del av den är det den engelska versionen Direct Hit som vi valt att publicera både här och i Karmosin.

Detta är i grunden en sann, mycket tragisk berättelse med fokus på svensk vapenidustri, närmare bestämt Saab Electronic Defense Systems i Mölndal, som i ohämmat visntintersse förser NATO med medel för att spränga ihjäl "terrorister" - och framför allt civila människor - i Afghanistan.


För att få igång bildspelet, klicka på bilden ovan! Man behöver Adobe Flash Player, som går att ladda ned här.

2 kommentarer:

 1. Halloj!

  Bra idé med flashserie, jag tycker att det funkar bra :)

  Måste säga att jag gillar radarbilden också. Riktigt snyggt med prickarna som kommer efter "svepstrecket". Jag hade förmodligen ritat streck för att illustrera den svischande rörelsen, men här ser jag att prickar är mycket snyggare. Bra jobbat!

  Ps. Jag gillar din profilbild på dig som Snusmumriken också. Den är klockren :) Ds.

  SvaraRadera
 2. Kul att du uppskattar den! Bilderna är egentligen tecknade i A4 så dom kommer ju mer till sin rätta i detta format. Din blogg verkar alldeles awesome, ska ta en ordentlig titt så snart jag hinner!!

  SvaraRadera